Juldekoration Julkula vänster
precis rgb white
precis rgb white
Personalhandbok och Intranät till HP Åkeri.

Personalhandbok och Intranät till HP Åkeri.

Personalhandbok till HP Åkeri

Publicerad: 14/12, 2021

Vi fick det hedersamma uppdraget att göra en personalhandbok åt transportföretaget HP Åkeri i Gävle. En bra personalhandbok är både en strategisk vägledning som innehåller frågor som företagets policys och visioner samt en praktisk handbok där anställda kan läsa vad som gäller kring allt som rör deras arbetsuppgifter, arbetsplats och ledighet m.m.

Det är naturligtvis viktigt att personalhandboken är ett levande dokument som uppdateras med jämna mellanrum. Vi kan numera även tillhandahållea ett enkelt och lättanvänt intranät som inehåller all information aktuell och uppdaterad.

Det finns flera fördelar med att ta fram en personalhandbok för er verksamhet:
• Personalhandboken gör att alla medarbetare oavsett position vet vad som gäller.
• När regler finns nedskrivna och det är tydligt att de gäller för alla hanteras personalfrågorna genomgående på ett konsekvent sätt.
• Genom upprättandet av en personalhandbok får alla anställda både regler och instruktioner som är anpassade till verksamheten.

Behovet av personalhandbok framgår extra tydligt när det uppstår situationer. Då är det för sent att ta fram ett dokument som beskriver vad som skall göras. Då är det betydligt bättre är att ta fram en personalhandbok innan
olika situationer uppstår. Handboken är som sagt ett levande dokument som skall uppdateras med ny information, allt eftersom man upptäcker vad som fungerar och vad som inte fungerar och vilka frågor som kan uppstå och hur dessa skall besvaras.

Exempel på situationer kan vara:
• När företaget expanderar och det blir fler anställda. De rutiner som tidigare har setts som självklara inte längre är det för att de inte finns nedskrivna någonstans.
• När ett företag har funnits länge och t.ex. delar av ledningen byts ut. Det kan då bli uppenbart att samma regler inte gäller för alla anställda. Det kan gälla allt från rutiner, semestrar, ledigheter, arbetstider och sjukdom etc.

Vänd er till oss på Precis Reklam om ni också inser behovet av en personalhandbok. Vill ni även ha ett intranät med på köpet?

Kommentarer

Skriv en kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en kommentar

Sociala medier

Alla rättigheter reserverade ©
Precis Reklam producerad i
Yodo